گزارش

تاکید نهادهای بین‌المللی بر حمایت از زنان افغان در روز جهانی زن

 

هم‌زمان با هشتم مارچ، روز جهانی زن، نهادهای بین‌المللی بر ضرورت حمایت از زنان افغان و احیای حقوق آنان تاکید کرده‌اند.

بخش زنان سازمان ملل در افغانستان گفته که سرمایه‌گذاری روی زنان افغان، سرمایه‌گذاری بر آینده افغانستان است.

این نهاد در پیامی به مناسبت روز جهانی زن تاکید کرده که زنان افغان باوجود چالش‌های فراوان، برای حقوق خود مبارزه می‌کنند.

در همین حال، یونسکو نیز خواستار احیای حقوق زنان و دختران افغان شده و گفته که صدای آنان را به گوش جهان خواهد رساند.

این نهاد با اشاره به محدودیت‌های آموزشی بر دختران افغان نوشته که تاکنون حدود ۱.۵ میلیون دختر از تحصیل محروم شده‌اند و در صورت ادامه این ممنوعیت تا سال ۲۰۳۰، این رقم به بیش از ۴ میلیون نفر خواهد رسید.

به باور یونسکو، این پس‌رفت نگران‌کننده، دستاوردهای چندین دهه در زمینه آموزش زنان و دختران را نابود کرده است.

هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در این روز بار دیگر از مقام‌های حکومت سرپرست خواسته تا محدودیت‌هایی که زنان و دختران را از حقوق اساسی‌شان محروم کرده است، فوراً لغو کنند.

یوناما تاکید کرده است که این محدودیت‌ها نه‌تنها مانعی جدی در مسیر پیش‌رفت افغانستان محسوب می‌شوند، بلکه فقر را تشدید کرده و کشور را بیش‌ازپیش منزوی ساخته‌اند.

رزا اوتونبایوا رییس یوناما، در این زمینه گفت: «قرار دادن زنان در مرکز راه‌حل‌های چالش‌های کنونی و آینده ضروری است. بازگرداندن حقوق آن‌ها برای تحصیل و کار، نه‌تنها زندگی خودشان، بلکه آینده افغانستان را متحول خواهد کرد و به نفع همه خواهد بود.»

سازمان خوراک و کشاورزی ملل متحد (FAO) نیز بر اهمیت سرمایه‌گذاری در زنان بخش کشاورزی تاکید کرده و افزوده که این سرمایه‌گذاری موجب توانمندسازی جوامع، کاهش گرسنگی و تضمین آینده افغانستان خواهد شد.

این نهاد در پیامی در ایکس نوشت: «از زنان افغان در بخش کشاورزی تقدیر می‌کنیم؛ زنانی که در تأمین امنیت غذایی، رشد اقتصادی و مبارزه با گرسنگی نقش کلیدی دارند.»

دیدبان حقوق‌بشر نیز در بیانیه‌ای اعلام کرده که در روز جهانی زن، شجاعت و ایستادگی زنان افغان را گرامی می‌دارد.

این نهاد تاکید کرده که باوجود شرایط دشوار، زنان افغان سرنوشت خود را در دست گرفته‌اند، اعتراض می‌کنند و موارد نقض حقوقشان را افشا می‌کنند، هرچند بهای سنگینی برای آزادی خود می‌پردازند.

یونسف نیز در ایکس نوشته که در کنار زنان افغان در این روز و روزهای دیگر خواهد ایستاد.

ایندریکا راتواته معاون نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان گفته این سازمان در همبستگی تزلزل ناپذیر با زنان و دختران افغان می ایستد.

او تصریح کرده که این به معنای سرمایه گذاری بر روی انعطاف پذیری، توانمندسازی و رهبری، تقویت صدای و دفاع از حقوق آنان است.

هشتم مارچ، برابر با (روز جهانی زنان) است که در بسیاری از کشورهای جهان به‌عنوان نماد مبارزه زنان برای دست‌یابی به حقوق برابر با مردان گرامی داشته می‌شود.

این روز به‌طور تصادفی انتخاب نشده، بلکه نتیجه یک روند طولانی از مبارزات زنان برای حقوق‌شان است.

برخلاف تصوری که در افغانستان رایج است، روز جهانی زن در واقع “روز زنان کارگر” محسوب می‌شود و تجلیل از آن به‌معنای پاسداشت مبارزات زنان

برای برابری و عدالت، و ارج نهادن به قربانی‌هایی است که آنان در این مسیر داده‌اند.

خبرگزاری رویدادها نیوز مینه حبیب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا