گزارش

افتتاح شفاخانه معالجوی مطهر به گونه معیاری در کابل

شفاخانه معالجوی مطهر امروز، ۲۶ عقرب، طی مراسمی ویژه در محل مصر کانتیننتال با حضور مسئولان وزارت صحت عامه به هدف معیاری سازی خدمات صحی در کشور، افتتاح شد. مسئولان این شفاخانه گفتند، تمامی خدمات به گونه معیاری، مطابق قوانین وزارت صحت عامه و مطابق نرم های جهانی به مریضان ارائه می شود که در ساخت آن حدود پنج میلیون دالر هزینه و برای صدها تن از متخصصان زمینه کار فراهم شده است. داکتر محمد ناظری موسس و رئیس شفاخانه معالجوی مطهر، در مراسم افتتاحیه گفت: هدف اصلی ما ارائه خدمات فراتر از دیوارهای این شفاخانه به مردم رنج کشیده افغانستان است. وی یادآوری کرد که تمامی معیارهای صحی دراین شفاخانه در نظر گرفته شده است. ناظری اظهار داشت: با پشتوانه مردم، می‌توانیم خدمات بهتری ارائه دهیم و در راستای پیشرفت سلامت عمومی کشور گام‌های مؤثری برداریم.
همچنین عبدالعظیم احمدزی یکی از داکتران این شفاخانه گفت، اکنون این شفاخانه با داشتن مجوز رسمی وزارت صحت عامه و جواز تجاری وزارت تجات فعالیت خودرا آغاز کرده است. وی تاکید کرد ما به اصول و ارزش‌های اسلامی پایبند هستیم و اعتقاد داریم که خدمات ما باید نه تنها از نظر پزشکی، بلکه از نظر اخلاقی و انسانی نیز با احترام و کرامت به بیماران ارائه شود.
در این مراسم مسولان اتاق تجارت و سرمایه گذاری گفتند، در افغانستان تا هنوز عرضه خدمات ضعیف و هزینه ها به شدت بالا است. یونس مومند ابراز امیدواری کرد که با افتتاح این شفاخانه، کیفیت خدمات صحی افزایش یابد. وی در سخنان خود تاکید کرد که ما باید به مردم اعتماد دهیم و برای ارتقای سطح سلامت و درمان کشور، تلاش‌های بیشتری انجام دهیم. او همچنین از تمامی شفاخانه های خصوصی خواست که فیس و هزینه های شان را مطابق توان مردم افغانستان تنظیم کنند تا هیچ فردی از خدمات صحی بی بهره نشوند.
مسئولان وزارت صحت عامه نیز در این مراسم از تهیه پالیسی جدید توسط تیم تخنیکی این وزارت خبر دادند. قاضی پامیر اکاخیل، رئیس جواز و انسجام، در سخنان خود اشاره کردند همانطور که واژه مطهر در نام شفاخانه به معنای پاک بودن است، فعالیت‌های این مؤسسات نیز باید مطابق با همان اصول شفاف و پاک باشد. آقای اکاخیل یادآور شد که شفاخانه ها با مجوز فعالیت کنند و در صورت وقوع تخطی یا نقض قوانین، مسئولین مربوطه باید به طور قانونی و با رعایت اصول عدلی و قضائی به موضوع رسیدگی کنند تا سلامت و اعتبار سیستم درمانی حفظ گردد.

زاهد رسولی، مشاور معینیت پالیسی و انکشافی وزارت صحت عامه نیز در سخنانی بیان کردند و گفتند که یک پالیسی جدید در وزارت صحت عامه تهیه شده است که تا چند روز آینده این پالیسی به دسترس مراکز طبی قرار خواهد گرفت. آقای رسولی همچنین اظهار داشتند که در گذشته، پالیسی‌های وزارت صحت عامه توسط مؤسسات خارجی با هزینه‌های گزاف تنظیم می‌شدند که سبب پایین آمدن اعتبار صحی در کشور شده است. وی گفت پالیسی جدید مطابق نیازهای داخلی تهیه شده است.
این درحالی است که مردم همچنین خدمات پایین و قیمت بالای هزینه تداوی در کشور شکایت دارند. به همین دلیل سالانه میلیاردها دالر سرمایه، بخاطر تداوی از کشور خارج می شود.

خبرگزاری رویدادها نیوز مینه حبیب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا